GÜRLE ARICILIK

2 Haziran 2011 Perşembe

UZUN BİR ARADAN SONRA ÖZLENEN GÖRÜNTÜLERE ULAŞTIM

  Bu sene havaların sürekli yağışlı olması arıcılık adına olumsuz geçti.

  Arıların gelişimi, bana göre bir ay kadar geriledi, bu yüzden baharda açan çiçeklerden tam istifade edemedik

  Sezonun gerilemesi bu kadar uzun olmasına rağmen, kestane ve ıhlamurların açmasını, on gün kadar geciktirecek sanıyorum.

  Bu sene bahara çıkmış güçlü kolonilerimde yaşadığım ana kayıpları, koloniler arasında dengesiz bi görünüm oluşturdu.






  Ana arısı genç olan koloniler bu kadar olumsuzluğa ve yavaşlatmama rağmen atağını sürdürüyor.
 
 Tabi ki Hürrem'in soyu fark atarak ilerliyor.


 
  Hürrem'in kızına, dördüncü katı vermeden önceki görüntüler







  Bal toplamaya girecek kolonilere takviye vererek, olumsuzluk yaşanan kolonilerin açığını onlara kapattırmayı hedefliyorum, tabi havalar uygun gider de, arılar nektar toplayabilirlerse.




  Amatörce ana arı üretimi fasılalarla sürmekte, üretilen ana arıları mevcut kolonileri bölerek kışa yetişecek şekilde kullanmayı ve kutuları da yeni ana arılarla kışlatmayı düşünüyorum.

Ana arı üretimi için de alt yapı oluşturmak, bazı kolonileri feda etmek demek, bu seneki dengesizliğin ikinci sebebi de bu oldu.

Kutulara destek olarak kullanılması için oluşturulan stoklama kovanı ancak güçlendi, ilk turda göremediğimiz faydayı bundan sonra gösterecek.

  Bu arada iki tane 14 çıtalı iki katlı stoklama kutusu hazırladım, mevcut üç kata çıkmış diğer kutudan bölerek onları da hazır ana arıyla faaliyete geçirdiğimde, seneye ana arı üretimi daha kolay olacak.

 Bu sene yaşadığım ana arı kaybının olumsuz etkilerini, Allah sağlık verirse seneye yaşamıyacağım.

                           Fasulyeler sırığa çıkmaya başladı


                                  Salatalıklar ve kabaklar da yakında çiçek gösterir.




Bahçedeki sebze ekimi ve gelişimi de bu olumsuzluklardan nasibini aldı, ama havaların ısınmasıyla açığı kapatacaklar umuyorum.



                              Aşılı böğürtlen, ilk çiçeği ve güçlü bir sürgün atmış.



Patates ekimini, yaklaşık 35-40 cm derinlikte, 4 m kadar uzunlukta çukur açıp içersine gübreli toprakla karıştırarak yaptım.

Çimlenmesi çok güzel oldu, artık kademeli olarak diplerini doldurarak yumru yapmasını beklemekten başka işimiz yok.

Gojiberry, antioksidan ve protein deposu bir meyve, geçen sene ekmiş, ilk meyvelerini tatmıştım.

Bu sene gelişimi iki misli daha fazla, bakalım verim nasıl olacak.

Yer elması, arsız bir bitki, fakat çok faydalı,  kendi yetiştirdiğimden mi? yoksa hanımın maharetinden mi nedir? bu sene tadına doyamadık.


Erkenci dutlar, olgunluğun işareti yeşilden beyaza doğru renk değiştirmeye başlıyor.

Bir başka çeşit dut, meyve tutumu inanılmaz derecede fazla, alıştığımız dut görüntüsüne benzemiyor, sürgünlerdeki meyeveden fazlası yumak yumak gövde üzerinde oluyor, kısmetse görüntüleri seneye yayınlarız.

Kivi, çiçeklenme dönemi geldi, erkeği kuruduğu için tek kaldı, bu sene de boşa çiçek açacak.

Yetiştirdiğim sebzelerin hepsi ekolojik tarım ürünü, hepsi doğal şartlarda yetiştiriliyor, bu yüzden ilaca bağımlı olmayan türleri tercih ediyorum.

1 yorum: